Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ MYŚLIWSKI Z KISZONĄ KAPUSTĄ I GRZYBAMI

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
cebula 1 szt
kapusta kiszona 200 gram
grzyby suszone garść
marchewka 1 szt
kminek Prymat
Owoc jałowca cały Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
sól i pieprz
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
Przyprawa do dziczyzny klasyczna Prymat 1 łyżeczka
śmietana 18 proc 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ MYŚLIWSKI Z KISZONĄ KAPUSTĄ I GRZYBAMI

1/ Grzyby namoczyć na noc. Mięso pokroić w kostkę lub dowolne kawałki. Kapustę wypłukać w wodzie by straciła trochę kwasu, odcisnąć i pokroić jeżeli jest zbyt długa. Do garnka wlać 2 szklanki wody, dodać kostkę grzybową, wrzucić mięso, sól i przyprawy, zagotować, zdjąć szumowiny. Dodać kapustę i namoczone grzyby grzyby oraz część wody z grzybów. Marchewkę i cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do mięsa.

2/ Całość gotować na małym ogniu ok 2 godzin aż mięso będzie bardzo miękkie i się rozpływało. Na koniec całość zaprawić śmietaną i mąką by powstał sos. Zamiast mąki pszennej można użyć ziemniaczanej ale płaską łyżkę. Ziemniaczana bardziej wiąże.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 25.03.2015 09:24
mniam, mniam
monika141 24.03.2015 19:42
pyszny gulasz
cooked 24.03.2015 19:24
musi być przesmaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak