Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

UDKA PIECZONE Z PIECZARKAMI

5.0
(51)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 sztuki
pieczarki 20 sztuk
czosnek 4 ząbki
tymianek
sól i pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: UDKA PIECZONE Z PIECZARKAMI

1/ Udka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Wszystkie przyprawy i zioła wymieszać ze sobą i natrzeć nimi mięso, wstawić do lodówki na kilka godzin (u mnie noc).

2/ Pieczarki umyć i osuszyć, posypać pieprzem i solą. Dno naczynia do zapiekania nasmarować olejem, ułożyć udka i rozłożyć pieczarki. Całość obsypać świeżym tymiankiem (można pominąć) i solidnie skropić olejem. Piec pod przykryciem ok 1-1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Pod koniec pieczenia odkryć naczynie by mięso dobrze się zrumieniło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 24.03.2015 15:53
to musi smakowac i kropka!
Beatris 24.03.2015 15:38
Smakowicie przygotowane mięsko:)
w mojej kuchni 24.03.2015 15:37
pyszne danie do zjedzenia
Natalia40 24.03.2015 15:37
wspaniałe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak