Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pasek żeberek 1/2 kg
ziemniaki 4
pęczek włoszczyzny
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
natka pietruszki 1 gaść
groszek zielony 1 puszka
śmietana do zabielenia
sól i pieprz
brukselka 5-6
fasolka szparagowa 1-2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa

Żeberka zalać wodą i chwilę pogotować. Następnie dodać włoszczyznę pokrojoną w kostkę oraz pozostałe składniki. Całość gotować do miękkości. na końcu doprawić do smaku i zabielić śmietaną. Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 05.09.2010 14:09
chcę tylko zaznaczyć że te 3 zdjęcia nie są moje
Margo1 12.08.2010 15:20
Lubię taką zupkę , gotuje ją jak nie mam pomysłu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak