Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAŁKI KURCZAKA MIODOWO KETCHUPOWE

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

podudzia z kurczaka 8 sztuk

Marynata

czosnek 3 ząbki
miód płynny 4 łyżki
ketchup pikantny 4 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Porada

Powstały sos z pieczenia możemy zagęścić 1 łyżką mąki i polać nim mięso przed podaniem.

Przepis i sposób przygotowania na: PAŁKI KURCZAKA MIODOWO KETCHUPOWE

1/ Mięso umyć, osuszyć i porządnie natrzeć przyprawami i ziołami, skropić olejem i wstawić do lodówki na ok 4 godziny. Miód wymieszać z ketchupem, dodać paprykę w proszku. Mięso wymieszać z marynatą miodowo ketchupową.

2/ W naczyniu do zapiekania ułożyć na przemian pałki kurczaka, pokrojony czosnek. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok 50-60 min. (zależy od piekarnika) aż mięso się przyrumieni. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Okatina 24.03.2015 16:44
pychotka ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak