Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z kaszą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka drobiowe 1/2 kg
utarta marchew 250 g
pietruszka utarta 100 g
seler 100 g
cebula 2 szt
kasza jęczmienna 1 szkl
ziemniaki 1,5 kg
słonina 100 g
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z kaszą

Skrzydełka zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy i gotować.
Warzywa dodać do wywaru ze skrzydełek i gotować.
Kaszę dodać do wywaru, ziemniaki pokroić w kostkę.
Gdy kasza jest prawie miękka, dodać ziemniaki, posolić i ugotować.
Słoninę drobno pokroić i przesmażyć wraz z drobno pokrojoną cebulą, dodać do krupniku.
Na koniec dodać majeranek i przyprawić do smaku przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.11.2010 22:39
Mój synek uwielbia krupnik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak