Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z dzikiej róży

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dzika róża 1,5 kg
cukier 1 kg
woda 1,2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z dzikiej róży

Owoce róży sumyć, osuszyć i usunąć pestki. Z cukru i wody ugotować syrop i do gorącego wrzucic obrane owoce, smazyc powoli ok. 15 min., po czym odstawić do następnego dnia. Smażyć jeszcze raz i smażyc do przejrzystego koloru. Następnei przełożyć do słoików i zagotowąc ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 10.10.2012 09:16
pycha
Kuchareczka2 24.01.2012 13:31
pyszota tylko dzika ró?a jest na wag? z?ota.
Stenka 18.09.2011 09:41
własnie wypestkowałam i będe robić
adagio 28.08.2011 18:17
super smak tyko, ja bym poradziła by zmiksować - ja tak zrobiłam - smak luksusowy
maciek7 13.08.2011 20:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak