Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOLOROWA SAŁATKA Z CEBULKAMI MARYNOWANYMI, SZYNKĄ, SEREM I PAPRYKĄ

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebulka marynowana 1 słoiczek
ryż 100 gram
kukurydza w puszce 1 puszka
ogórki konserwowe 6 sztuk
papryka czerwona 1 sztuka
ser żółty 200 gram
polędwica wieprzowa 200 gram
sól i pieprz
majonez tradycyjny
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: KOLOROWA SAŁATKA Z CEBULKAMI MARYNOWANYMI, SZYNKĄ, SEREM I PAPRYKĄ


1/ Ryż ugotować wg. przepisu na opakowaniu, wystudzić. Ogórki, paprykę, ser i szynkę pokroić w kostkę. Cebulki i kukurydzę odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki se sobą wymieszać. Doprawić solą, pierzem i przyprawami, na koniec połączyć z majonezem. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak