Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDZIE W OLEJU Z CEBULĄ I CZERWONYM PIEPRZEM

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matijasy 7 sztuk
cebula czerwona 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki
olej rzepakowy
cytryna 3 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDZIE W OLEJU Z CEBULĄ I CZERWONYM PIEPRZEM

1/ Śledzie namoczyć w zimnej wodzie ok 2 godziny, jeżeli po tym czasie będą nadal słone, to moczyć jeszcze ok 1,5 godziny w świeżej wodzie. Osuszyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę i lekko ugnieść pięścią.

2/ W słoju układać na przemian śledzie, cebula, lisek, ziele i pieprz. Całość zalać olejem, posypać mielonym czarnym pieprzem i odstawić do lodówki na kilka dni by składniki dobrze sobą przeszły :) polecam zrobić na ok 4 dni przed spożyciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 23.03.2015 23:07
Ładnie wyglądają
adelajda 23.03.2015 14:56
ulubione mojego męża
Gocha29 23.03.2015 14:18
Na Święta idelane
Adamorek 23.03.2015 14:07
muszę zrobić taką wersję na Święta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak