Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki w kokilkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
szczypiorek 1 pęczek
śmietana 1 łyżka
masło 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2,5 łyżki
woda 3 szklanki
ser żółty 3/4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki w kokilkach

Kapelusze pieczarek oddzielić od trzonków, następnie ogonki posiekać. Na patelni rozpuścić masło, wsypać 1 łyżkę ziół prowansalskich, sól, pieprz i poddusić na nim posiekane ogonki pieczarek. W garnku zagotować wodę z 1,5 łyżki ziół prowansalskich i wrzucić kapelusze pieczarek. Gotować max. 10minut po czym wyciągnąć i powrzucać do foremek. Następnie podduszone pieczarki - odcedzone - zmieszać ze szczypiorkiem, posiekaną pietruszką oraz 1/2 szklanki startego sera i śmietaną. Przyprawić szczyptą soli i pieprzu. Ponakładać do kapeluszy, posypać resztą sera. Zapiec w piekarniku do momentu aż wierzch się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 12.04.2012 10:07
fajny przepis
angelika14 01.10.2011 09:57
bardzo ciekawe; muszę spróbować ;)
agata1722
agata1722 19.02.2011 13:48
super pomysł
marenka 11.10.2010 07:56
Fajny przepis
iwona332 23.09.2010 12:16
super
Kate131 25.08.2010 13:02
musza byc super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak