Sposób przygotowania

Kapelusze pieczarek oddzielić od trzonków, następnie ogonki posiekać. Na patelni rozpuścić masło, wsypać 1 łyżkę ziół prowansalskich, sól, pieprz i poddusić na nim posiekane ogonki pieczarek. W garnku zagotować wodę z 1,5 łyżki ziół prowansalskich i wrzucić kapelusze pieczarek. Gotować max. 10minut po czym wyciągnąć i powrzucać do foremek. Następnie podduszone pieczarki - odcedzone - zmieszać ze szczypiorkiem, posiekaną pietruszką oraz 1/2 szklanki startego sera i śmietaną. Przyprawić szczyptą soli i pieprzu. Ponakładać do kapeluszy, posypać resztą sera. Zapiec w piekarniku do momentu aż wierzch się zarumieni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    musza byc super
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    Fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawe; muszę spróbować ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !