Sposób przygotowania

Zagotować mleko, masło extra utrzeć z masłem roślinnym na puszystą masę.
Do masła dodawać stopniowo po łyżce gorącego mleka i łyżce cukru pudru, aż do wyczerpania mleka i cukru ciągle mieszając.
Miksuje się robotem, czym dłużej się ubija, tym puszysta jest masa.
Do masy dodać olejku śmietankowego.
Gotową masą przekładać tort.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    benia47i2

    JA MAM PODOBNY PRZEPIS OD MOJEJ MAMY:RÓŻNICA POLEGA NA TYM ŻE GOTUJĘ MLEKO Z CUKREM PRZYPRAWIONE DO POŻĄDANEGO SMAKU MOŻNA TEZ DODAĆ ROZTRZEPANE ŻÓŁTKA,MLEKO MUSI BYĆ WYSTUDZONE.POTEM DODAWAĆ MAŁYMI PORCYJKAMI DO UCIERANEGO MASŁA.JEST TO KLASYCZNA MASA TORTOWA STOSOWANA JUŻ W LATACH 70-TYCH .MOŻE SIĘ ZDARZYĆ ŻE SIĘ ZWAŻY TO NAPRAWIAMY JAK MAJONEZ.TEMPERATURA PRODUKTÓW MUSI BYĆ JEDNAKOWA. POLECAM.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    benia47i2

    czy powie mi ktoś jak zrobić rosę na róży z kremu?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !