Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM TORTOWY

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko gotowane gorące 1 szkl
masło extra 1 kost
Masło roślinne w kostce 1 kost
olejek śmietankowy
cukier puder 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: KREM TORTOWY

Zagotować mleko, masło extra utrzeć z masłem roślinnym na puszystą masę.
Do masła dodawać stopniowo po łyżce gorącego mleka i łyżce cukru pudru, aż do wyczerpania mleka i cukru ciągle mieszając.
Miksuje się robotem, czym dłużej się ubija, tym puszysta jest masa.
Do masy dodać olejku śmietankowego.
Gotową masą przekładać tort.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benia47i2 08.12.2011 18:24
czy powie mi ktoś jak zrobić rosę na róży z kremu?
benia47i2 08.12.2011 00:34
JA MAM PODOBNY PRZEPIS OD MOJEJ MAMY:RÓŻNICA POLEGA NA TYM ŻE GOTUJĘ MLEKO Z CUKREM PRZYPRAWIONE DO POŻĄDANEGO SMAKU MOŻNA TEZ DODAĆ ROZTRZEPANE ŻÓŁTKA,MLEKO MUSI BYĆ WYSTUDZONE.POTEM DODAWAĆ MAŁYMI PORCYJKAMI DO UCIERANEGO MASŁA.JEST TO KLASYCZNA MASA TORTOWA STOSOWANA JUŻ W LATACH 70-TYCH .MOŻE SIĘ ZDARZYĆ ŻE SIĘ ZWAŻY TO NAPRAWIAMY JAK MAJONEZ.TEMPERATURA PRODUKTÓW MUSI BYĆ JEDNAKOWA. POLECAM.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak