Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1 i pół litra wody, pół kurczaka bez kości, pokrojonego na kawałki, 1 wątróbka z kurczaka, 2 roztarte ząbki czosnku, 1 łyżeczka soli, 1/4 łyżeczki oregano, 1 średnia posiekana cebula, 1 łyżka sosu pomidorowego, 1 ziemniak pokrojony na kawałki, 1 marchewka pokrojona w plasterki, 1/4 łyżeczki szafranu, 6 dag makaronu wermiszel, 1 łyżeczka soku z limonki.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać wodę, kurczaka, wątróbkę, czosnek, sól, oregano, cebulę i sos pomidorowy. Gotować 20 - 30 minut do miękkości kurczaka. Dodać ziemniaka i marchewkę i gotować 20 - 30 minut. Wyjąć mięso, a płyn z warzywami zmiksować. Włożyć do zupy mięso, szafran i makaron. Gotować do miękkości makaronu. Dodać sok z limonki. Zupę można doprawić również łyżką zielonego pieprzu.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pysznie wygląda!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis godny wypróbowania
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Super masz te dania:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !