Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z awokado

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado
majonez
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z awokado

SKŁADNIKI: 4 średnie awokado, 250 ml kwaśnej śmietany, 2 starte małe cebule, 2 łyżki soku z limonki, 2 łyżki sosu Worcestershire, 250 ml majonezu, sól do smaku, półtorej szklanki gorącej wody, pół szklanki zimnej wody, 4 opakowania żelatyny w proszku - żelatynę przygotowaliśmy według instrukcji na opakowaniu, a jej ilość dostosowaliśmy do objętości musu.

SPOSÓB WYKONANIA: Zmiksować wszystkie składniki za wyjątkiem wody i żelatyny. Żelatynę wsypać do zimnej wody. Dodać gorącą wodę. Żelatyna ma się rozpuścić, dodać do masy z awokado. Ostudzić i wstawić do lodówki. Podawać w szklankach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna117
Joanna117 30.09.2010 17:04
Bardzo lubię awokado, ale niestety szybko ciemnieje, dlatego znika zaraz po obraniu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak