Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 4 średnie awokado, 250 ml kwaśnej śmietany, 2 starte małe cebule, 2 łyżki soku z limonki, 2 łyżki sosu Worcestershire, 250 ml majonezu, sól do smaku, półtorej szklanki gorącej wody, pół szklanki zimnej wody, 4 opakowania żelatyny w proszku - żelatynę przygotowaliśmy według instrukcji na opakowaniu, a jej ilość dostosowaliśmy do objętości musu.

SPOSÓB WYKONANIA: Zmiksować wszystkie składniki za wyjątkiem wody i żelatyny. Żelatynę wsypać do zimnej wody. Dodać gorącą wodę. Żelatyna ma się rozpuścić, dodać do masy z awokado. Ostudzić i wstawić do lodówki. Podawać w szklankach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo lubię awokado, ale niestety szybko ciemnieje, dlatego znika zaraz po obraniu:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !