Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strogonow z polędwicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 500g
pieczarki 500g
marchewka 2
groszek konserwowy 1
oliwa 2 łyżki
mąka tortowa 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
papryka czerwona 2
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Strogonow z polędwicy

Polędwicę kroimy w kostkę , przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Do rondla wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek i dodajemy nasze mięso, smażymy do czasu aż polędwica się zarumieni. Następnie posypujemy mięso mąką tortową i podsmażamy na złoty kolor. W tym samym czasie kroimy pieczarki w plastry, marchewkę w krążki a paprykę w paseczki i wszystkie składniki gotujemy (osobno ) do miękkości. Kiedy nasze warzywa są już miękkie, dodajemy je do naszego mięsa i wlewamy 400ml wody, dodajemy czosnek i groszek konserwowy . Dusimy wszystko 25 min. na małym ogniu.
Smacznego:)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 07.05.2011 19:20
ładna
jasiek 09.02.2011 11:33
a ogóreczki?
agata1722
agata1722 18.10.2010 18:50
potrawa uderzająca w moje kubki smakowe .....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak