Sposób przygotowania

Polędwicę kroimy w kostkę , przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Do rondla wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek i dodajemy nasze mięso, smażymy do czasu aż polędwica się zarumieni. Następnie posypujemy mięso mąką tortową i podsmażamy na złoty kolor. W tym samym czasie kroimy pieczarki w plastry, marchewkę w krążki a paprykę w paseczki i wszystkie składniki gotujemy (osobno ) do miękkości. Kiedy nasze warzywa są już miękkie, dodajemy je do naszego mięsa i wlewamy 400ml wody, dodajemy czosnek i groszek konserwowy . Dusimy wszystko 25 min. na małym ogniu.
Smacznego:)))

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    potrawa uderzająca w moje kubki smakowe .....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    a ogóreczki?
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ładna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !