Sposób przygotowania

Przekroić pomidory na połówki i wydrążyć miąższ (nie wyrzucać). Ułożyć w formie żaroodpornej. Posiekany czosnek, cebulkę podsmażyć na maśle. Dodać miąższ z pomidorów. Dusić przez kilka minut. Odstawić na bok aby troszkę przestygło. Dodać następnie ryż oraz posiekaną natkę pietruszki. Nadzienie nałożyć do wydrążonych pomidorów wyrównując powierzchnię. Każdy pomidor posypać startym serem. Po wierzchu skropić oliwą z oliwek. Zapiekać do czasu aż się przyrumieni i podawać jeszcze ciepłe. Smacznego.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Pychota.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzo lubie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis mam nadzieję, że dzięki niemu kolejna próba wykonania się powiedzie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !