Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory po prowansalsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki 8 szt.
ryż 2 woreczki
czosnek 3 ząbki
szalotka 2 szt.
natka pietruszki 1 pęczek
oliwa do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
masło 4 łyżki
ser żółty 3/4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory po prowansalsku

Przekroić pomidory na połówki i wydrążyć miąższ (nie wyrzucać). Ułożyć w formie żaroodpornej. Posiekany czosnek, cebulkę podsmażyć na maśle. Dodać miąższ z pomidorów. Dusić przez kilka minut. Odstawić na bok aby troszkę przestygło. Dodać następnie ryż oraz posiekaną natkę pietruszki. Nadzienie nałożyć do wydrążonych pomidorów wyrównując powierzchnię. Każdy pomidor posypać startym serem. Po wierzchu skropić oliwą z oliwek. Zapiekać do czasu aż się przyrumieni i podawać jeszcze ciepłe. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 25.12.2011 16:56
super przepis mam nadzieję, że dzięki niemu kolejna próba wykonania się powiedzie
Kate131 25.08.2010 13:02
bardzo lubie
pawel6 20.08.2010 09:15
Pychota.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak