Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w chrzanowo-jabłkowym sosie

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
jabłka 2 sztuki
Chrzan śmietankowy Smak 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
majonez 3 łyżki
śmietana 18 proc 3 łyżka
cukier 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
rzodkiewka do dekoracji
rzeżucha do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w chrzanowo-jabłkowym sosie

Jajka gotujemy na twardo w osolonym wrzątku, zalewamy zimną wodą i obieramy ze skorupek,kroimy na połówki. jabłka obieramy ze skórki, ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach,skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniały, łączymy z chrzanem, śmietaną i majonezem, doprawiamy do smaku, solą i cukrem mieszamy.

Sos przekładamy na półmisek, układamy na sosie jajka, dekorujemy rzodkiewką i świeża rzeżuchą.schładzamy w lodówce, podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 25.03.2015 00:07
smakowita propozycja
Ola1young 21.03.2015 11:48
pyszna przekąska
Aleksandra/Olcia 21.03.2015 07:53
pięknie wyglądają
Iwusia 20.03.2015 22:57
ale smaczna propozycja
Róża1 20.03.2015 22:25
bardzo smaczna przystawka i pięknie podana !!
Barbara777 20.03.2015 22:07
ładnie wygląda
pajbek 20.03.2015 21:51
Bardzo lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak