Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczka w rzodkiewkowym sosie

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 4 sztuki
rzodkiewka pęczek
śmietana 18 proc 150 ml
majonez tradycyjny 2 łyżki
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
rzeżucha do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczka w rzodkiewkowym sosie

Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą i obieramy ze skorupek, kroimy na połówki. Rzodkiewkę myjemy osuszamy ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, mieszamy ze śmietaną majonezem i chrzanem, gotowy sos wykładamy na talerz układamy w sosie jajka i posypujemy świeżą rzeżuchą. Schładzamy przez godzinę w lodówce.Podajemy na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 21.03.2015 07:29
Cudnie podane:)
katerinaJ 20.03.2015 23:52
Piękne zdjęcia. Po prostu piękne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak