Sposób przygotowania

Porzeczki przebrać, umyć i utrzeć przez sito. Dokładnie wymieszać je z czerwonym winem oraz miodem. W rondelku rozgrzać masło. Oprószyć je mąką i zasmażyć. Mieszając trzepaczką, po trochu dolewać wino z porzeczkami i miodem. Gotować kilka minut stale mieszając. Zupę schłodzić i dodać do niej ubitą śmietanę. Udekorować porzeczkami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Lubię chłodniki, idealnie sprawdzają się w letnie upały.
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Również lubię chłodniki
  • 11
    original
    Opublikowano

    plocia

    w sam raz na te letnie skoki temperatur
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie przepadam za chlodnikami
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie przepadam za chlodnikami
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    czasem warto zrobic
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    ciekawy
  • 4
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo ciekawe ujęcie tematu chłodników :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !