Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona polędwiczka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki
majeranek 1/2 łyżeczki
sól szczypta
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona polędwiczka

Polędwiczkę nacieram solą, zmielonym pieprzem kolorowym, papryką mieloną i majerankiem. Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju. Kładę mięso i obsmażam z dwóch stron. Obsmażone mięso razem z tłuszczem przekładam do naczynia żaroodpornego. Piekę 25 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu polędwiczkę kroję na porcje i układam na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 20.03.2015 17:29
Pyszne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak