Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana z koperkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
koper świeży 1 pęczek
smalec 1 łyżka
mąka 2 łyżki
kostka mięsna
sól
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana z koperkiem

Kapustę drobno kroimy. Solimy i wygniatamy. Odstawiamy, aby kapusta zmiękła. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy kostkę mięsną i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Na patelni roztapiamy smalec dodaje mąkę i rumienimy, wlewamy wodę i dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Przygotowaną zasmażkę wlewamy do kapusty i doprowadzamy do wrzenia. Na koniec dodajemy pokrojony koper i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak