Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwone gołąbki bez zawijania

3.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

szynka wieprzowa ok. 1 kg.
filet z kurczaka 2 szt.
kapusta biała 1/2 główki
ryż 2 torebki
kasza manna 3/4 szkl.
cebula biała 2 szt.
jaja 3 szt.
sól 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Dodatkowo

bulion drobiowy 1.5 l.
przecier pomidorowy 200 gram
ketchup łagodny 1/2 szkl.
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat ok. 1 szkl.

Porada

Do sosu można dodać śmietanę.

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwone gołąbki bez zawijania

1. Kapustę zetrzeć na tarce. Mięso umyć i zmielić. Kapustę i mięso przełożyć do dużej miski. Dodać ryż, kasze mannę, jaja, sól i pieprz. Cebule obrac i pokroić w drobniutką kostkę. Poddusić na oleju (1/3 szkl. ) Zarumienioną cebulkę dodać do mięsa i wszystko dobrze wymieszać.
2. Na talerzu wysypać bułkę tartą. Wziąć garść mięsa i formować kulki, na środku przypłaszczyć. Obtoczyć w bułce i kłaść na rozgrzany olej na patelnie. Z obu stron zarumienić oraz przełożyć do dużego garnka. Kiedy wszystkie gołąbki będą obsmażone, należy przygotować bulion oraz zalać nim gołąbki. Po 30 min. gotowania dodać ketchup i przecier. Ogólny czas gotowania- ok 90 min. na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katerinaJ 20.03.2015 23:55
Wyglądają pysznie.
Ola1young 20.03.2015 13:24
lubie takie :)
berys18 20.03.2015 12:20
bardzo dobre gołabki
R'n'G Kitchen 20.03.2015 11:10
Przepysznie wyglądają
Mancia w kuchni 20.03.2015 11:07
Pyyyyycha! Wyglądaja na niesamowićie soczyste i delikatne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak