Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gazpacho

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 5 dojrzałych
papryka czerwona 1 szt
cebula czerwona 1 szt
ogórek zielony 1 szt
czosnek 2 ząbki
grzanki 1-2 szt
oliwa 2-3 łyżki
ocet winny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
sok pomidorowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Gazpacho

Pomidory zalewamy wrzątkiem- następnie obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne oraz stwardniałe części- umieszczamy w mikserze.
Pozostałe warzywa kroimy w kosteczkę- dodajemy do pomidorów.
Grzanki namaczamy i dodajemy do pozostałych składników.
Wlewamy sok pomidorowy ,oliwę, ocet winny i wszystko miksujemy aż nabierze gładkiej konsystencji.
Przyprawiamy i mocno schładzamy.
Dekorujemy pokrojonymi drobniutko warzywami według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 20.03.2015 10:10
Uwielbiam! :) Zdrowo, pysznie i aromatycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak