Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka oczyścić, umyć i ugotować w bulionie. Ostudzić i przemielić przez maszynkę. Szpinak opłukać, osuszyć, odciąć łodyżki i porwać na drobniejsze części, dodać do mięsa. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i przyprawą do kurczaka. Dodać śmietanę i połączyć wszystkie składniki.

Każdy płat papieru ryżowego zamoczyć w ciepłej wodzie, przełożyć na talerz, aby zmiękł, na środku każdego ułożyć farsz i zawijać boki do środka, a następnie w rulon. Kiedy ruloniki wyschną smażyć je krótko w głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !