Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 30 dag
masło lub margaryna 15 dag
jajko 5 szt
cukier 20 dag
cukier waniiowy 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
bakalie 30-40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Keks

Masło utrzeć na pulchną masę dodając kolejno jaja,cukier i przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Ucierać tak długo aż masa stanie się puszysta.Dodać cukier waniliowy i pokrojone bakalie. Włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.Piec w temp.180stopni przez około 1godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojr63 14.04.2012 22:32
pyszny ten keks
annagebalska 23.03.2011 09:29
ciekawy przepis
patusia 13.01.2011 00:37
Fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak