Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Każdy plaster lekko rozgnieść palcami, posypać solą i pieprzem, a następnie odstawić na godzinę do lodówki.

Kalafiora oczyścić, umyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach. W naczyniu wymieszać starty kalafior, mięso mielone, starty żółty ser, kaszę mannę, żółtka i przyprawy. Na końcu przygotowane ciasto wymieszać z pianą ubitą z białek. w cieście zanurzać plastry kurczaka i przekładać na rozgrzany olej. Piec na złoty kolor. podawać z surówką z sezonowych warzyw.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    ale pomysłowe! ciekawe jak smakuje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !