Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA SEROWA Z KRAKERSAMI

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 litr
ziemniaki 4 sztuki
ser pleśniowy niebieski 100 gram
ser camembert 200 gram
serek topiony 3 trójkąciki
parmezan starty 1 łyżka
ząbki czosnku 2 sztuki
cebula 1 sztuka
Pieprz biały mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Kurkuma mielona Prymat szczypta
krakersy

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA SEROWA Z KRAKERSAMI


1/ Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w bulionie. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać i razem z cebulą zeszklić na odrobinie oliwy, dodać do ziemniaków. Sery pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do gotującej się zupy, zmniejszyć ogień na minimum i stale mieszając roztopić sery. Gotową zupę doprawić przyprawami. Na koniec zmiksować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 20.03.2015 09:14
chętnie bym zjadła taką zupkę
stan2401 19.03.2015 21:05
takiej jeszcze nie jadłem
joanna43 18.03.2015 15:17
bardzo apetyczna, muszę ją kiedyś wypróbować
Edith85 18.03.2015 14:25
smakowita zupka :)
wyattearp 18.03.2015 14:22
może być smaczna
ilka01 18.03.2015 13:49
bardzo apetyczne danie :)
MałaMi89 18.03.2015 12:58
Wygląda pysznie :)
anemon 18.03.2015 12:20
Smakosz serów będzie zadowolony z Twojej zupy.
Monika-twin 18.03.2015 12:19
ładnie wyglada.
jasiek 18.03.2015 11:32
pomysłowe te krakersy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak