Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROSÓŁ Z KACZKI

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1-1,5 kilogram
marchewka 3 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
pietruszka 2 sztuki
seler korzeniowy 1/2 sztuka
seler naciowy 2 łodygi
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ROSÓŁ Z KACZKI

1/ Kaczkę umyć i podzielić na części, wymoczyć w wodzie. W dość dużym garnku zagotować ok 4 litry wody, wrzucić części kaczki, dodać sól. Warzywa obrać i podzielić na mniejsze kawałki, wrzucić do gotującego się mięsa. Dodać przyprawy.

2/ Rosół gotować na małym ogniu tak aby tylko mrugał. Najlepiej 3-4 do nawet 6 godzin. Podawać z makaronem, posypany świeżą natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 18.03.2015 17:08
Uwielbiam! :)
wyattearp 18.03.2015 14:22
lubię rosołki
R'n'G Kitchen 18.03.2015 12:48
Uwielbiamy taki
Pyszota 18.03.2015 12:39
super przepis
Skotka 18.03.2015 12:25
Chętnie wpadłabym na ten pyszny rosołek:)
bertpvd 18.03.2015 12:18
świetny przepis
aginaa 18.03.2015 10:57
pyszny jest taki rosołek
Futka 18.03.2015 10:44
Przepyszny i aromatyczny rosołek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak