Przepis i sposób przygotowania na: ROSÓŁ Z KACZKI
2/ Rosół gotować na małym ogniu tak aby tylko mrugał. Najlepiej 3-4 do nawet 6 godzin. Podawać z makaronem, posypany świeżą natką pietruszki.
kaczka | 1-1,5 kilogram |
marchewka | 3 sztuki |
por (biała część) | 1 sztuka |
pietruszka | 2 sztuki |
seler korzeniowy | 1/2 sztuka |
seler naciowy | 2 łodygi |
Liść lubczyku suszony Prymat | 1 łyżka |
ziele angielskie | |
Liść laurowy suszony Prymat | |
sól i pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: