Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smarowidełko do chleba

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

0,5 litra domowego smalcu ze skwarkami
30dag pieczonej łopatki wieprzowej
1 główka czosnku
majeranek, pieprz, sól
jabłko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Smarowidełko do chleba

Smalec rozgrzać. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy się zeszkli dodać zmielone mięso i starte na jarzynowej tarce jabłko. Włożyć przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Smażyć ok. 10 min. Włożyć do słoiczków, dokładnie zakręcić i wystudzić odwrócone dnem ( odwrócić, kiedy są już chłodne ale zawartość płynna)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 15:56
Lubię i robię też swojski smalec.
24.04.2013 17:32
Złej jakości zdjęcie.
Fiffi 08.10.2012 23:04
super, a do tego jeszcze ogórek małosolny
parysek10 02.03.2012 16:20
Jakość zdjęcia wprost wyborna.
IZABELA29 24.08.2011 22:08
pyszny, moja córa przepada za takim smarowidełkiem...
jogobella23 10.05.2011 10:02
supert
Marzena40 02.02.2011 09:28
pewnie smakowite
Dorota71 26.09.2010 10:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak