Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MURZYNEK Z CAŁYMI GRUSZKAMI

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Murzynek z całymi gruszkami, to niecodzienny przepis na wszystkim znane ciasto czekoladowe. Orzeźwiające gruszki doskonale komponują się ze smakiem czekolady. Koniecznie spróbuj, jeśli lubisz tradycyjne wypieki w niestandardowym wydaniu!

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier drobny 1 szklanka
mąka pszenna 2 szklanki
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
margaryna 250 gram
mleko 1/2 szklanki
gruszki 7 sztuk
cukier puder
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: MURZYNEK Z CAŁYMI GRUSZKAMI

1/ Cukier, cukier waniliowy, kakao, mleko i margarynę rozpuścić w rondelku, wystudzić. Do wystudzonej masy dodać ubite jajka, mąkę, proszek do pieczenia, sodę. Dokładnie wymieszać.

2/ Ciasto wylać do tortownicy 26cm a na wierzch ułożyć obrane gruszki . Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec ok 40-50 min. Piec do tzw, suchego patyczka. Czas pieczenia zależy od piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 18.03.2015 23:06
apetycznie wygląda te ciacho
miodunka 18.03.2015 21:44
wygląda rewelacyjnie!! gruszki w całości super pomysł!!
Ola1young 18.03.2015 14:19
znakomite ciasto
MałaMi89 18.03.2015 12:59
świetnie wygląda! ;) te ogonki dodały uroku zwykłemu w sumie ciastu :)
berys18 18.03.2015 09:17
ciekawie wygląda
Ania67 18.03.2015 09:07
Super ciacho
Krystyna32 18.03.2015 09:02
wygląda pysznie
engie23 18.03.2015 08:50
apetycznie wygląda
Czyki 18.03.2015 08:47
Pysznie wygląda:)
Anna133 18.03.2015 08:22
bardzo efektowne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak