Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuczak po hiszpańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

udka kurczaka 4 sztuki
tymianek 1 łyżeczka
mielona kolendra 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka pszenna 1/4 szklanki

Marynata

skórka z cytryny 1 łyżeczka
sok z cytryny 3 łyżki
ząbek czosnku 3

Przepis i sposób przygotowania na: Kuczak po hiszpańsku

Udka kurczaka umyj i osusz. Natrzyj go skórką i sokiem z cytryny oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstaw do lodówki na 3/4 godziny.

Mąkę wymieszaj z przyprawami i obtocz w niej udka.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż udka na złoty kolor.

Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C.
Udka przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak