Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA GULASZOWA Z MAKARONEM

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe ok. 1kg
papryka czerwona 1
papryka zielona 1
czosnek 2 ząbki
cebula kg 1
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
marchew 1
seler kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA GULASZOWA Z MAKARONEM

Mięso kroimy w kosteczke,podsmazamy na patelni a nastepnie przerzucamy do garnka
z woda i gotujemy. Zbieramy szum. Wrzucamy kostki rosolowe, lisc laurowy, ziele angielskie (mozemy wrzucic jeszcze kawalek marchewki, selera - do smaku). Podgotowujemy. Ziemniaki kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka. Po ok. 10 minutach wrzucamy pokrojoną w kostke papryke i tak samo pokrojona cebule. Podgotowujemy. Jak warzywa są juz zmiekczone - dodajemy papryczke chili(pokrojona w kostke), czosnek(posiekany), koncentrat i przyprawy do smaku. Wrzucamy drobniutki makaron (mozna bez makaronu) Jeszcze podgotowujmy ok. 10 min. i zupa gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 14.09.2011 16:03
smaczna
kielcok1 06.07.2011 17:15
jeszcze nie jadłem, ale można by spróbować
PaniMISIOWA 30.06.2011 09:54
apetyczna
IlonaAlbertos 03.03.2011 00:24
Ciekawy przepis.
Tika4444 22.11.2010 12:13
fajny przepis,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak