Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kosteczke,podsmazamy na patelni a nastepnie przerzucamy do garnka
z woda i gotujemy. Zbieramy szum. Wrzucamy kostki rosolowe, lisc laurowy, ziele angielskie (mozemy wrzucic jeszcze kawalek marchewki, selera - do smaku). Podgotowujemy. Ziemniaki kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka. Po ok. 10 minutach wrzucamy pokrojoną w kostke papryke i tak samo pokrojona cebule. Podgotowujemy. Jak warzywa są juz zmiekczone - dodajemy papryczke chili(pokrojona w kostke), czosnek(posiekany), koncentrat i przyprawy do smaku. Wrzucamy drobniutki makaron (mozna bez makaronu) Jeszcze podgotowujmy ok. 10 min. i zupa gotowa.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis,
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy przepis.
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    apetyczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    jeszcze nie jadłem, ale można by spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !