Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki z bryndzą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt.
żółtko jajek 1 szt.
mleko 500 ml
mąka tortowa 200 g
bryndza 250 g
śmietana gęsta 150 g
koperek 1 garśc
Pieprz czarny mielony Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z bryndzą

Do miski wbic jajko,dodac żółtko.,wlać swieze niezbyt zimne mleko.Lekko ubic.Dodac szczypte soli i wsypywac make.Jak bedzie jednolita konsystencja odstawic je na okolo 30min.w pokojowej temp..Na patelnie wlac troszke oleju Usmazyc na nim 8 cienkiech nalesnikow.Bryndze pokruszyć.,wymieszac w misce z kwasna smietana.Dodac drobno posiekany koperek,doprawic sola i pieprzem .Nalesniki posmarowac farszem.Zwinąć je w rulon.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak