Sposób przygotowania

Oddzielic zoltka od bialek, Białka ubic z 2 łyzkami wody.Stale ubijając ,wsypywac cukier ,sol,i 1 op.cukru waniliowego.Dodac zołtka i obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.>Przelozyc do blachy ,piec 10 do 15minut w temp 200st.Zelatyne rozpuścic >Morele odsączyc z zalewy ,pokroic w kostkę,Twarog utzrec z sokiemoraz z cukrem krysztalem i cukrem waniliowym.Biszkopt wyjać z piekarnika .Ostudzic.Smietane ubic na sztywno ,połączyć z masą serową.Zelatyne rozpuścic podgrzewając na ogniu.Wymieszac z kremem serowym,i morelami.Ciasto przekroic wzdluz.Przelozyc tężejącym kremem.Wstawic na 4godz.do lodówki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !