Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z moelami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt.
cukier 15 dag
cukier waniliowy 2 op.
mąka 8 dag.
mąka ziemiaczana 5 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyzeczek
morele 1 puszka
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
śmietana kremówka 20 dag
cukeir puder 2 łyzki
twaróg 50 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z moelami

Oddzielic zoltka od bialek, Białka ubic z 2 łyzkami wody.Stale ubijając ,wsypywac cukier ,sol,i 1 op.cukru waniliowego.Dodac zołtka i obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.>Przelozyc do blachy ,piec 10 do 15minut w temp 200st.Zelatyne rozpuścic >Morele odsączyc z zalewy ,pokroic w kostkę,Twarog utzrec z sokiemoraz z cukrem krysztalem i cukrem waniliowym.Biszkopt wyjać z piekarnika .Ostudzic.Smietane ubic na sztywno ,połączyć z masą serową.Zelatyne rozpuścic podgrzewając na ogniu.Wymieszac z kremem serowym,i morelami.Ciasto przekroic wzdluz.Przelozyc tężejącym kremem.Wstawic na 4godz.do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak