Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzodkiewka 1 pęczek
seler starty 1,5 filiżanki
ogórki konserwowe 5 szt
szynka 5 plastrów
cebula 3 szt
przyprawa uniwersalna Kucharek
majonez
keczup
jajko ugotowane na twardo 5 szt
ryż ugotowany 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem

Jajka i cebulę pokroić w kostkę, szynkę, ogórki i rzodkiewkę pokroić w paski.
W szklanej salaterce ułożyć kolejno warstwami.
Ryż rozłożyć na 3 części.
1-połówki jaj
2-ryż
3-szynkę
4-ryż
5-seler
6-ogórki
7-ryż
8-jajka
9-cebulę
10-rzodkiewkę
Poszczególne warstwy posypać delikatnie Vegetą i polać na przemian majonezem i keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 18.07.2012 14:03
pycha
Beata73 12.08.2010 16:50
super szybka i dobra!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak