Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w sosie migdałowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
sok z cytryny 3 łyżki
sól do smaku
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
por (biała część) 75 gram
płatki migdałowe 250 gram
miód 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
śmietana 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w sosie migdałowym

Pstrągi natrzeć sokiem z cytryny i solą, odstawic do lodówki nma 1 godzinę. Następnie obtoczyć w mące. Por pokroić w cieńkie paski i usmażyć na maśle na złoty kolor. Przełożyć do rondla. Na pozostałym tłuszczu usmazyć pstrągi. Do pora doać śmietanę, migdały i miód. Zagotować stale mieszając. Powstały sos doprawić do smaku i wymieszać z sosem sojowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak