Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BUDYŃ TRUSKAWKOWY

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 300 g
mąka ziemniaczana 100 g
cukier 200 g
mleko 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: BUDYŃ TRUSKAWKOWY

Mąkę rozmieszać z małą ilością zimnego mleka.
Resztę mleka zagotować z cukrem.
Do gotującego mleka wlać zawiesinę z mąki i dokładnie mieszając zagotować.
Ugotowany budyń wyporcjować, na budyniu ułożyć umyte truskawki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 21.06.2011 08:34
pyszne
SyMiki 21.06.2011 08:34
pyszne
rzenia15 29.03.2011 20:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak