Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka na zielono

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 0,5 kg
brokuły 2 sztuki
zielona fasolka 2 szklanki
zielony groszek 1 szklanka
musztarda 2 łyżki
Przyprawa do mięs Prymat do smaku
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
olej do smażenia
mozarella 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka na zielono

Łopatkę po umyciu kroimy w kostkę (dość dużą) Mięso smarujemy musztardą i zostawiamy na 2 godziny. Natępnie posypujemy przyprawą do mięsa i smażymy na głebokiej patelni wysmarowanej olejem.
Brukuły dzielimy na różyczki i układamy na mięsie.
Fasolka i zielony groszek najlepiej jak są mrożone (groszek z puszki się nie nadaje!) Fasolkę z groszkiem kładziemy na durszlak i zalewamy wrzątkiem, po odsączeniu kładziemy na brokułach i posypujemy wszystko solą ziołową. Smażymy pod przykryciem ok 15 minut na wolnym ogniu.
Następnie na wierzchu kładziemy mozarellę pokrojoną w plastry i wszystko duzimy jeszcze ok 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 17.05.2011 18:16
smaczne
Tomek13 03.04.2011 22:58
super
Grażyna13 12.02.2011 17:10
fajnie wygląda
ewasylwia 15.01.2011 14:33
fajny przepis
romanrafal
romanrafal 23.12.2010 15:15
zjadłbym
wedith1 22.10.2010 09:08
Pyszne, fajne danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak