Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe spaghetti z łososiem, chilli i suszonymi pomidorami
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną drobno cebulę i czosnek i dusimy chwilkę na wolnym ogniu. Pilnujemy aby czosnek i cebula nie przepaliły się bo będą gorzkie.
Dodajemy na patelnię pokrojone w paski suszone pomidory, 2 łyżki tartego parmezanu, wszystko chwilkę dusimy.
Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem, odcedzamy i dodajemy na patelnię do pomidorków. Wszystko podgrzewamy, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy delikatnie. Na koniec dodajemy kawałki grillowanego łososia ( możemy rozdrobnić usmażony filet lub dać większe kawałki), natkę pietruszki i powoli mieszamy. Podajemy ze startym parmezanem i pokrojoną w plasterki papryczką chilli.