Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ragout z dziczyzny

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dziczyzna 75 dag
olej 4 łyżki
mąka 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
wino czerwone 250 ml
pieczarki 250 gram
masło 3 łyżki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 ziarna
cebula 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ragout z dziczyzny

Mięso pokroic na kawałki. Wymieszać z olejem, maką i przyprawami. Odstawić do schłodzenia. Mięso podsmażyć i przełożyć do innego naczynia. Do tłuszczu ze smażenia dodać wino i powoli doprowadzic do wrzenia. Mięso włożyć do sosu i przyprawić. Dusic do miękkości. Cebulę pokroic w kostkę, dusić 10 min na 1 łyżce masła, lekko posolić. Pieczarki podsmażyć na maśle, zmieszać z cebulą i doprawić do smaku. Dodać do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 02.09.2010 17:36
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak