Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Murzynek przekładany kremem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna palma 1 kost
cukier 1,5 szkl
mleko 1/2 l
kakao 3 łyżki
mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki
smietana 18% 0,5 l
jajko 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Murzynek przekładany kremem

Roztopić margarynę, dodać mleko, kakao, cukier wszystko zagotować na wolnym ogniu. Wystudzić.
Do sporządzonej masy dodać 2 szkl mąki, żółtka i proszek do pieczenia.
Z białek ubić pianę i połączyć delikatnie z ciastem.
Piec 30 min.w 180 stop.

PRZYGOTOWANIE MASY.
Galaretkę rozpuścić w szkl wody.
Śmietanę schłodzić w lodówce. Ubić śmietanę, dodając po łyżce tężejącej galaretki i dodać kilka kropel olejku rumowego, wymieszać.
Ciasto przekroić na pół, przełożyć masą.
Na masę położyć drugą połowę ciasta i wyłożyć resztę masy i posypać wiórkami kokosowymi.
Najlepiej smakuję następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak