Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem z fasolki szparagowej ze smażonym makaronem ryżowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 450 g
woda 1 litr
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżeczka
czosnek ząbki 2
mini gołka zakopiańska 1 sztuka
ziemniak 1 sztuka
olej do smażenia
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
makaron ryżowy 50 (w kształcie nitek)

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem z fasolki szparagowej ze smażonym makaronem ryżowym

* fasolkę i obranego i pokrojonego ziemniaka ugotować w wodzie,
* obrane ząbki czosnku usmażyć w całości na głębokim oleju,
* dodać do zupy i gotować jeszcze kilka minut,
* w oleju, w którym smażył się czosnek, usmażyć makaron (musi być bardzo gorący, można sprawdzić jedną nitką makaronu czy już można go wrzucić- musi natychmiast robić się grubszy-wystarczy chwilka w oleju)
* zupę zmiksować, przyprawić, dodać musztardę,
* mieszać i chwilę podgrzewać,
* przelać do miseczek,
* dodać makaron, na wierzch zetrzeć trochę sera

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 27.10.2011 12:11
mnaim
eli_555 15.12.2010 23:17
pycha
wedith1 28.08.2010 10:07
Pomysłowo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak