Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

ćwiartki z kurczaka 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Ziele angielskie całe Prymat 6 szt
włoszczyzna 1 szt
woda zimna 5 l
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
buraki czerwone 2 opakowania (tarte)
fasola czerwona z puszki 2 szt
ziemniaki 6 szt

Dodatek

Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżka

Porada

. Najlepiej przygotować zupę dzień wcześniej.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa

Kroki postępowania

1
Myjemy ćwiartki z kurczaka i gotujemy na wolnym ogniu przez 20 minut.
Krok 1 - Zupa buraczkowa foto
2
Dodajemy włoszczyznę i przyprawy. Gotujemy na wolnym ogniu 40 minut zbierając szumowinę raz na jakiś czas.
Krok 2 - Zupa buraczkowa foto
3
Obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę. Po 1 godzinie gotowania wrzucamy surowe ziemniaki do rosołu.
Krok 3 - Zupa buraczkowa foto
4
Odcedzamy i płuczemy fasolę. Dodajemy do rosołu.
Krok 4 - Zupa buraczkowa foto
5
Na sam koniec dodajemy starte buraczki. Powinniśmy gotować zupę jeszcze około 15 minut. Wlewamy do kubeczka wraz z buraczkami, ziemniakami i fasolką. Opcjonalnie można dodać chrzanu śmietankowego.
Krok 5 - Zupa buraczkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 11.05.2015 16:24
fajny przepis, pycha
Bernadeta1 13.03.2015 13:30
moja ulubiona zupka
Joannasz3190 12.03.2015 18:53
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak