Sposób przygotowania

Na spodzie blachy wykładamy I warstwę herbatników. Gotujemy budyń wg przepisu na opakowaniu, tylko zmniejszamy ilość mleka o pół szklanki, i I warstwę herbatników polewamy letnim budyniem. Układamy kolejny poziom ciastek. Rozrabiamy galaretkę w szklance wody i odstawiamy na bok. Wykonujemy śnieżkę wg przepisu na opakowaniu. Kiedy galaretka ostygnie mieszamy ja ze śnieżką. Jak już zacznie gęstnieć należy wylać na kolejną warstwę herbatników. Nakładamy ostatnie piętro ciastek, które polejemy gęstą zimną polewą czekoladową : 2/3 kostki margaryny rozpuszczamy z 2 łyżkami wody, cukru i kakao.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszny deser
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne do kawusi.... wypróbuję..
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    coś dla mnie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !