Sposób przygotowania

Do mąki dodajemy sól i oliwę. Zaparzamy wrzącą wodą, dodajemy po trochu i wyrabiamy ciasto. Powinno być ono sprężyste i elastyczne. Po wyrobieniu ciasto zawijamy w folię spożywczą i odkładamy. Wszystkie składniki farszu mieszamy i doprawiamy. Ciasto wałkujemy cienko, wykrawamy szklanką koła, na małe kawałki ciasta nakładamy farsz i zlepiamy pierogi.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Jeszcze nie jadłam takich pierogów:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    też jeszcze takich nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    też jeszcze takich nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    też jeszcze takich nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    też jeszcze takich nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    mmmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    A myślałam, że już wszystkie przepisy na pierogi znam. A tu jakiś nowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    chętnie spróbowałabym;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Ciekawe - warto spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !