Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi gryczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dkg
sól 1 łyżeczka
oliwa 5 łyżek
woda
cebulka posiekana i usmażona 1 szt.
sół, pieprz, oregano
pieczarki usmażone 6 szt.
kasza gryczana 1 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi gryczane

Do mąki dodajemy sól i oliwę. Zaparzamy wrzącą wodą, dodajemy po trochu i wyrabiamy ciasto. Powinno być ono sprężyste i elastyczne. Po wyrobieniu ciasto zawijamy w folię spożywczą i odkładamy. Wszystkie składniki farszu mieszamy i doprawiamy. Ciasto wałkujemy cienko, wykrawamy szklanką koła, na małe kawałki ciasta nakładamy farsz i zlepiamy pierogi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 14.04.2012 09:05
super
jogobella23 25.02.2012 12:16
uwielbiam
Barbara/zuza22_85 14.02.2012 20:52
świetne
Marzena34 22.12.2011 20:02
pyszne
rosik93 24.10.2011 00:30
super
FAFIK 22.07.2011 06:46
Ciekawe - warto spróbować
ankaryba 02.07.2011 01:21
chętnie spróbowałabym;)
aleksa123 22.05.2011 19:56
A myślałam, że już wszystkie przepisy na pierogi znam. A tu jakiś nowy
jolaxa 01.03.2011 20:50
mmmmm
Justyna73 28.02.2011 16:03
też jeszcze takich nie jadłam
Justyna73 28.02.2011 16:03
też jeszcze takich nie jadłam
Justyna73 28.02.2011 16:03
też jeszcze takich nie jadłam
Justyna73 28.02.2011 16:03
też jeszcze takich nie jadłam
Izabela28 15.11.2010 13:02
Jeszcze nie jadłam takich pierogów:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak