Sposób przygotowania

Składniki na cisto połączyć razem i zagnieść ciasto. Rozwałkować, szklanką wykrawać kółka. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce jak na placki ziemniaczane oraz cebulę, dodać jajka, mąkę, sol i pieprz. Wymieszać, wyłożyć farsz na patelnię z odrobiną oleju i usmażyć tak aby farsz nie był surowy. Odstawić do wystygnięcia od czasu do czasu pomieszać. Na kółka z ciasta nakładamy farsz, zlepiamy pierożka i odpowiednią ilość ulepionych pierogów gotujemy we wrzącej osolonej wodzie. Najlepiej smakują przysmażone na patelni:)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Robiłam pycha są:) Polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !