Sposób przygotowania

Cebulę drobno pokroić i poddusić na maśle. Mięso przełożyć do miski dodać cebulkę, bułkę tartą, jajko i przyprawić. Z masy uformować klopsiki. Zagotować wodę (około 0, 7 l)dodać kostkę rosołową , pulpety i gotować około 15 min i wyjąć. Koperek drobno posiekać dodać do wywaru. Śmietanę rozmieszać z mąką i zagęścić wywar, doprawić i dodać ugotowane pulpeciki. Podawać z ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To musi fajnie smakować :)
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    uwielbiam koperek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    dzisiaj robię na obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ciekawy pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    takie lubię:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pulpeciki bardzo lubię w różnych sosikach więc te też mi posmakują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !